jueves, 21 de febrero de 2013


El projecte “Cooperant Viari” s’estén a més escoles de Barcelona


Aquesta iniciativa pretén integrar al mercat laboral joves amb discapacitat intel·lectual i, a la vegada, millorar la seguretat viària de la ciutat. Els cooperants viaris observen el comportament dels conductors i vianants a l'hora d'entrada i sortida a classe.
Cooperant viariL'Ajuntament de Barcelona ha decidit ampliar el projecte "Cooperant Viari" amb la incorporació de 5 centres educatius més (Dolors Monserdà-Santa Pau, L'Oreneta, Sagrat Cor-Sarrià, Lys i Poeta Foix) que se sumen als 3 que ja van participar a la prova pilot. Per segon any consecutiu, la Fundació Catalana Síndrome de Down, la Fundació Abertis i el consistori barceloní han firmat un conveni de col·laboració per continuar endavant amb aquesta iniciativa.
El conveni estableix que 8 joves, d'entre 20 i 25 anys i usuaris de la FCSD, faran pràctiques d'observació de la mobilitat i de seguretat viària en els camins escolars i els entorns de 8 centres. Els cooperants viaris prenen nota de les actituds i els comportaments dels alumnes i dels pares a les entrades i sortides de les escoles com, per exemple, si es respecten els senyals de trànsit i els vianants, si se circula correctament o si s'utilitzen els elements de seguretat dels vehicles, entre altres. Després la informació recopilada és analitzada junt amb el centre educatiu i els estudiants per fomentar bones pràctiques i augmentar la seguretat viària.
Les dades també es comparteixen amb la Guàrdia Urbana. De fet, aquest cos policial i la Fundació Catalana Síndrome de Down s'encarreguen de la formació teòrica i pràctica dels cooperants viaris. La finalitat del projecte també és que els joves adquireixin uns coneixements que els ajudin en la seva inserció sociolaboral.
Clica AQUÍ per veure el vídeo de l'Ajuntament de Barcelona.

No hay comentarios:

Publicar un comentario