Actualitat

Crèixer en Família

La Secretaria de Família crea el programa de suport a la parentalitat "Créixer en família", que té l'objectiu d'orientar, reforçar i donar eines als pares i les mares en l'educació dels seus fills i filles de 0 a 16 anys. 


Créixer en família"Créixer en família" s'adreça a un perfil ampli i universal de família, ja que parteix de la idea que totes les famílies poden, en algun moment del seu cicle vital, experimentar situacions que requereixen acompanyament i suport. 
El programa està conduït per persones expertes en educació i dinàmiques familiars i s'estructura en cicles de sis tallers formatius de dues hores cadascun. Hi haurà cicles diferents per a cada grup d'edat: 0-3 anys / 3-6 anys / 6-12 anys / 12-16 anys. 
A més, "Créixer en família" disposa d'un espai web, on les famílies podran trobar informació i un calaix de recursos que els acompanyarà i els donarà eines en la tasca educativa. 
 Per a més informació consulteu el web de "Créixer en família"


______________________

Dincat i la Fundació Vicky Bernadet engeguen el pla d’acció 2013 de prevenció i detecció de l’abús sexual a persones amb DID

Aquest pla d'acció inclou la formació a professionals del sector, a les mateixes persones amb discapacitat intel·lectual i de desenvolupament i als seus familiars perquè puguin adquirir els recursos necessaris per evitar situacions de risc.
Pla acció 2013-Vicky Bernadet
Dincat i la Fundació Vicky Bernadet treballen conjuntament en la prevenció, detecció, intervenció, formació i investigació dels abusos sexuals a persones amb discapacitat intel·lectual i de desenvolupament (DID). A partir de la signatura d'un conveni, les dues entitats posen en marxa el pla d'acció per aquest any 2013, que preveu la formació a professionals del sector, a les mateixes persones amb DID i als seus familiars.

Més Informació

______________________


PREINSCRIPCIÓ ESCOLAR

A principis de març es publicarà la resolució del Departament d'Ensenyament per la qual s'aproven les normes de preinscripció i matrícula de l'alumnat als centres del Servei d'Educació de Catalunya en els diversos ensenyaments sostinguts amb fons públics per al curs 2013-2014

Es mantenen els mateixos criteris generals i complementaris d'admissió d'alumnes i els barems que es van aplicar el darrer curs.

El període de presentació de sol·licituds per al segon cicle d'educació infantil, educació primària, centres integrats i educació secundària obligatòria es preveu entre l’11 i el 22 de març.

Per a la resta d’ensenyaments es preveuen les dates següents:  


  • De l’11 de març al 5 d’abril, per als ensenyaments professionals de música i dansa.
  • Del 6 al 17 de maig, per als programes de qualificació professional inicial.
  • Del 13 al 24 de maig, per al batxillerat, els cicles formatius de grau mitjà de formació professional i d’arts plàstiques i disseny, i per al primer període dels ensenyaments esportius.
  • Del 27 de maig al 7 de juny, per als cicles formatius de grau superior de formació professional i d’arts plàstiques i disseny.
  • Del 20 al 28 de juny per als ensenyaments d’educació d’adults.
  • Del 8 al 12 de juliol, per als cursos de formació específics per a l’accés a cicles formatius de grau mitjà i de grau superior.
  • Del 2 al 5 de setembre, per als cursos extensius i per al primer període de cursos intensius de les escoles oficials d’idiomes.


Per als ensenyaments artístics superiors caldrà consultar als centres.

Per a les llars d’infants caldrà consultar als ajuntaments. 


______________________La TSI Cuida'm. La targeta sanitària  per a persones que necessiten una atenció diferenciada.


El CatSalut ha iniciat a alguns centres de la província de Barcelona la prova pilot de la TSI Cuida’m. Aquesta targeta sanitària individual permetrà identificar aquelles persones que, pel seu estat de salut o per les seves característiques específiques, necessiten una atenció diferenciada en la seva relació amb els professionals i els serveis sanitaris. 

Més informació...

______________________

Els programes de TVC Latituds i Divendres centren l'atenció en els col·lectius de discapacitats

Dimarts 4 de desembre el programa Latituds va oferir el reportatge Discapacitats psíquics cap a a l'autonomia, amb la participació d'entitats com Aspronis, Fundació Catalana Tutelar Aspanias i Associació pro Disminuïts Psíquics del Berguedà (23.45 h, canal 33). Aquest espai es tornarà a emetre diumenge 9 de desembre pel canal 3/24 partir de les 15.30 h i també es pot veure a Internet.
D'altra banda, el mateix dia la Fundació Autisme Mas Casadevall serà un dels protagonistes del programa de TV3 de les tardes anomenat Divendres, a partir de les 17.15 h. Hi apareixeran imatges del centre, els nois treballant i una entrevista en directe amb el Director Tècnic de l'entitat, Fermí Manchado, i els familiars d'usuaris Fina Burset i Jaume Oller.


______________________

Es modifica el procediment per al reconeixement del grau de discapacitat


El passat 11 d'octubre es va publicar el Reial Decret pel qual es modifica el procediment per al reconeixement, declaració i qualificació del grau de discapacitat.
El passat 11 d'octubre es va publicar el Reial Decret pel qual es modifica el procediment per al reconeixement, declaració i qualificació del grau de discapacitat. Podeu consultar el document sencer fent clic sobre el pdf adjunt.
______________________

Catalunya rebrà 29 milions menys per a la llei de la dependència el 2013


Cleries i llei dependència
Al projecte de pressupostos del govern espanyol consta una reducció d'un 15,54% de la partida pressupostària destinada al mínim garantit, que és allò que es paga per cada Programa Individual d'Atenció elaborat.
Veure Noticia

______________________

Temps per a tu

L'Ajuntament de Barcelona  ha creat un nou servei per fomentar la conciliació de la vida laboral, familiar i persona de les families amb infants amb DID.

Aquest servei ofereix poder disposar de temps personal mentre els infants i joves  participen amb d'altres nens/es i joves en activitats lúdiques de qualitat (activitats, jocs, etc.).

Aquesta activitat actulment esta en funcionament en tots els districtes de Barcelona.

Per a mes informació podeu accedir a la web de l'Ajuntament
______________________


Dincat va organitzar el passat 25 de setembre a Tarragona la trobada de Families “Per la igualtat de drets i deures de totes les famílies

Amb el lema "Per la igualtat de Drets i deures de totes les Famílies", la trobada tenia la finalitat d'informar a les famílies dels resultats de l'estudi "La situació de les Famílies amb persones amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament a Catalunya" així com reflexionar sobre la realitat actual de les famílies i treballar aquelles propostes que caldria  impulsar per tal de millorar la qualitat de vida de les persones amb DID i de les seves famílies.
Durant l’acte, a on van participar més de seixanta persones, les famílies van prioritzar temes com el fet de garantir l’autonomía de les persones amb DID, garantir l’accés a l’àmbit laboral així com la Renda Mínima d’inserció,  Promoure desgravacions fiscals i la prestacions per fill a càrrec i desenvolupar serveis d’atenció d’urgencia per tal de donar resposta a situacions límits.

______________________


Conveni entre Dincat i els Ferrocarrils de la Generalitat per millorar l'atenció als discapacitats

Signatura conveni Dincat i FGCDincat i els Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya han signat un conveni per a la millora en l'atenció als clients amb discapacitat intel·lectual i en l'àmbit de la integració laboral.
El president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, Enric Ticó, i la presidenta de la Federació Dincat, Rosa Cadenas, han signat un conveni pel qual ambdues entitats es comprometen a col·laborar per a la millora de la qualitat de l'atenció de viatgers amb discapacitat intel·lectual
______________________
La presidenta de Dincat, Rosa Cadenas, comparegué dimarts 18 al Parlament de Catalunya per explicar les activitats de l'entitat i sensibilitzar sobre la situació de les persones amb discapacitat.
Cadenas al Parlament
La presidenta de Dincat va comparèixer al Parlament de Catalunya davant de la Comissió de Benestar, Família i Immigració dimarts 18 de setembre de 2012 (16.30 h, sala 1). En aquesta sessió, Rosa Cadenas tingué l'oportunitat de donar a conèixer als diputats i diputades les activitats de la Federació, les prioritats de la junta i la situació de les persones amb discapacitat.
La compareixença es pot seguir en directe pel Canal Parlament.
______________________


El Departament d’Ensenyament explica a Dincat la seva política d’educació especial

Representants del Departament d'Ensenyament van explicar a Dincat les línies bàsiques del seu model educatiu pel que fa als Centres d'Educació Especial (CEE) i l'escola inclusiva.
Reunió EspotEl passat 18 de juliol, la directora general de l'Educació Infantil i Primària, Alba Espot, i la subdirectora general d'Ordenació i Atenció a la Diversitat, Cristina Pellisé, van assistir a una reunió a la seu de Dincat per tal de presentar als Centres d'Educació Especial (CEE) les línies estratègiques del model educatiu que pretén aplicar el Departament d'Ensenyament.

Veure Noticia

______________________

El TSJC obre la porta a què milers de cuidadors familiars cobrin el doble
El tribunal dóna la raó a una família amb un fill discapacitat que acudia a un taller ocupacional i condemna la Generalitat a pagar íntegrament la prestació. Per la seva banda, les associacions de persones amb discapacitat consideren que aquesta resolució estableix un precedent molt important.
Sentència TSJCEl TSJC ha condemnat la Generalitat de Catalunya a pagar íntegrament la prestació de cuidador no professional a una família el fill discapacitat de la qual acudeix a un taller ocupacional. D'aquesta manera, s'obre la porta a què milers de famílies puguin reclamar el cobrament del doble del que ara perceben com a prestació de dependència. La sentència entén que és compatible el cobrament íntegre de la prestació amb l'assistència del beneficiari a un taller ocupacional concertat perquè la normativa només estableix incompatibilitat si es tracta d'un centre de dia.
______________________
La discapacitat mobilitza més de 450 ajuntaments catalans a favor del dret al treball de les persones amb discapacitat i traston mental


mobilitza més de 450 ajuntamentsLes entitats de la discapacitat i trastorn mental presenten al Parlament de Catalunya 103 mocions aprovades als consistoris que representen més de 4,5 milions de catalans. La Diputació de Lleida i cinc consells comarcals se sumen a la reivindicació. Un informe del Síndic de Greuges alerta de els conseqüències de la pèrdua de llocs de treball en col·lectius vulnerables.

Ahir 18 de juliol, al Parlament de Catalunya, Rosa Cadenas, Antonio Guillén i Xavier Trabado (en representació de DINCAT, ECOM, FECAFAMM i ACTAS) s'han reunit amb els grups parlamentaris de CIU, PSC, PP, ERC i ICV‐Verds, concret amb els diputats Meritxell Borràs, Núria Segú, Juan Milián, Oriol Amorós i Laura Massana. Solidaritat i Ciutadans no hi ha pogut ser‐hi presents però també han rebut les mocions.
______________________


El Periódico
18/07/2012

«La gente con discapacidad nos enseña»_MEDIA_1"La gent amb discapacitat ens ensenya"

Lola de la Fuente s’ha passat tota la vida treballant amb 
persones amb discapacitat i lluitant perquè tinguin les 
mateixes oportunitats que la resta.

Veure Noticia

______________________

Nota de Prensa de Dincat.

SOBRE LA PROPOSTA DE REFORMA DE LA LLEI DE LA DEPENDÈNCIA:

Benvolgudes, a continuació us oferim un resum sobre els canvis més destacables previstos en la reforma de la llei de la Dependència.

En ser un tema d’incidència directe us demanen en feu la màxima difusió a les famílies.

1.-Copagament pels serveis: Fins ara, quedaven fora del copagament els beneficiaris amb uns ingressos inferiors a 17.000 euros anuals. Amb el nou sistema només en quedaran totalment exempts els que ingressin menys de 4.800 € anuals (400 € al mes). Aquesta mesura provocarà que milers de persones en situació de vulnerabilitat econòmica hagin de fer front a un cost que no podran assumir.

2.-La retroactivitat passa de 6 mesos a 2 anys: L'Administració pot retardar-se fins a dos anys per tramitar l'expedient de l'usuari i concedir-li l'ajuda.Si aquesta és una prestació econòmica, el dependent no rebrà endarreriments per aquest període.

3.-El govern deixarà de cotitzar a la Seguretat Social per aquelles persones que cuiden d'un familiar dependent.

4.-Disminueix en un 15% la prestació pels cuidadors familiars i s’establiran uns criteris mínims per poder ser cuidador d’un familiar amb dependència.

5.-Els dependents moderats no entraran al sistema fins a l'any 2015, un any més de retard.

Per a més informació, podeu consultar:

-   Nota de premsa de la Taula del Tercer Sector: http://www.tercersector.cat/noticia.asp?id=771

______________________

La Vanguardia
11/07/2012

Cien mil cuidadores familiares catalanes ganarán un 15% menos

Unos 50.000 dependientes leves no recibirán prestación hasta el 2015


______________________

El Punt
11/07/2012

El 90% d'ajuts a la dependència són per als cuidadors familiars


102.000 dependents viuen a casa cuidats per una persona no professional.Desconcert per com es concretarà l'aposta cap a la professionalització.Els discapacitats qualifiquen de “despropòsit” la reforma de la llei.

Veure Noticia

______________________

La Vanguardia
10/07/2012

Un programa permite a discapacitados controlar el ordenador con una webcam.

Un programa permite a discapacitados controlar el ordenador con una webcamSe llama Switch Viacam y lo impulsa la Asociación Provincial de Parálisis Cerebral de Tarragona | La aplicación reconoce los movimientos de cualquier parte del cuerpo, las interpreta y ejecuta las operaciones informáticas que tiene asociadas.

Veure noticia


______________________


REVISIÓ DE LA LLEI DE DEPENDÈNCIA

La llei de Dependència esta patint un procès de revisió. Us adjuntem alguns links de noticies de prensa sobre el tema.

El Govern qüestiona la reforma de la llei de la dependència. Amb refernció a la Creu Roja
Ara

Los dependientes que cobren más de 399 euros pagarán los servicios. Amb menció a la Creu Roja
La Vanguardia

El Gobierno dejará de cotizar por las cuidadoras de la Dependencia
El País

El Gobierno rebajará las ayudas para dependientes
20 Minutos

Els cuidadors de dependents hauran de passar inspeccions
El Periódico


______________________


LOS PECES NO SE MOJAN
"Los peces no se mojan" es el primer corto de animación creado por niños con y sin discapacidad, que pretende sensibilizar y fomentar la inclusión de los niños con discapacidad intelectual en el entorno escolar. Se trata de una iniciativa de "El mundo al revés" (grupo Havas) para la ONG Invest for Children, cuya financiación ha corrido a cuenta de la organización Down España y la Fundación Alain Afflelou. Manel Fuentes, Martina Klein, Carme Barceló y Pedro García Aguado también han colaborado con la iniciativa.

______________________


Feaps Madrid
25/06/2012

El Gobierno dispuesto a retocar la regulación que permite esterilizar a mujeres con discapacidad.

GallardónEl Ministerio de Justicia está dispuesto a cambiar la regulación vigente que permite que las mujeres con discapacidad intelectual o enfermedad mental puedan ser esterilizadas sin su consentimiento, al entender que la redacción actual de la norma es “susceptible de mejoras”.

Veure noticia.

______________________

la malla. 
18/06/2012

Ensenyament redueix els docents que atenen alumnes discapacitats dels instituts

Els afectats alerten que la decisió perjudicarà la seva inclusió a la vida escolar ordinària.
El Departament d'Ensenyament de la Generalitat reduirà el curs que ve el nombre de docents que atenen els alumnes amb discapacitats als instituts ordinaris i que estan adscrits a les Unitats de Suport a l'Educació Especial (USEE).
Veure Noticia

______________________


Proposta de Pacte per a la Infància a Catalunya

S' ha fet públic per part del Departament de Benestar Social i Familia la Proposta del Pacte per la Infància a Catalunya. 
Segons el Departament El Pacte per a la Infància a Catalunya ha d'estar orientat a impulsar polítiques integrals que tinguin en compte la perspectiva dels nens i les nenes, que permetin prioritzar les polítiques adreçades als petits  i facilitin nous espais per a la construcció del seu futur.

Accedir a l' apartat a la web del departament.


______________________

La taxa d’un euro per recepta es començarà a aplicar el 23 de juny

Quedaran exclosos d'abonar la taxa els beneficiaris de pensions no contributives, del programa de la renda mínima d'inserció (PIRMI), de prestacions d'acord amb la Llei d'integració social dels minusvàlids (LISMI) i del Fons d'Assistència Social 
A partir del proper dissabte 23 de juny (a partir de la mitjanit del divendres 22 al dissabte 23), entrarà en vigor la mesura de "l'euro per recepta". Es tracta d'una taxa administrativa (1 euro) que els ciutadans hauran d'abonar a les oficines de farmàcia de Catalunya per cada recepta que hi presentin del Servei Català de la Salut. Les receptes que tinguin un preu inferior a 1,67 euros quedaran exemptes d'aquesta taxa.
MedicamentsQuan el ciutadà va al seu metge, li lliura un pla terapèutic en el qual consten els medicaments que ha de prendre d'acord amb les indicacions mèdiques pertinents. Un cop el ciutadà el presenti a la seva farmàcia, haurà de pagar un euro cada vegada que se li dispensi un medicament. Per tant, aquesta taxa es paga per cada recepta que, normalment, coincideix amb un envàs de medicament. El Departament de Salut estima que la mitjana que cada ciutadà haurà de pagar serà de 13 euros l'any.
Segons els càlculs de la Generalitat, cap ciutadà pagarà més de 61 euros l'any (durant l'any 2012 el topall serà de 36 euros) i uns 127.000 ciutadans, acreditats pel Departament de Benestar Social i Família, quedaran exempts d'abonar la taxa.
Es tracta de col·lectius acreditats pel Departament de Benestar Social i Família que, segons la Llei 5/2012, no són tributaris de l'aportació: les persones beneficiàries de pensió no contributiva, del programa de la renda mínima d'inserció (PIRMI), de prestacions d'acord amb la Llei d'integració social dels minusvàlids (LISMI) i del Fons d'Assistència Social (FAS).
______________________

El Periodico
19 de Juny de 2012

Menos profes para ayudar a discapacitados.

Ensenyament reduce el horario escolar de los equipos de apoyo a los niños con minusvalías

Veure noticia

______________________

El punt avui
16 de juny de 2012

Inserir laboralment els discapacitats és rendible


Un estudi demostra que les polítiques actives d'ocupació per a les persones amb trastorns mentals, intel·lectuals o
físics surten a compte no només socialment sinó econòmicament


Veure noticia

______________________


La Vanguardia
14 de juny de 2012


"Está aumentando el número de niños con autismo"

Víctor Rodríguez, director clínico de Planeta Imaginario, señala que en esta desconocida discapacidad es vital el diagnóstico precoz y que hay aplicaciones del iPad que lo facilitan.

Veure noticia

______________________


El president de FEAPS manifesta al secretari d'estat de Serveis Socials i Igualtat les inquietuds per la situació laboral de les persones amb discapacitat

S'estima que hi podria haver una pèrdua de 12.000 llocs de treball si els suports que actualment reben es veies retallat
Joan Cid i Enrique Galván, president i director general de FEAPS respectivament, es van reunir el passat 7 de juny al secretari d'estat de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, Juan Manuel Moreno Bonilla i li van manifestar les seves inquietuds per la situació laboral de les persones amb discapacitat. S'estima que hi podria haver una pèrdua de 12.000 llocs de treball si els suports que actualment reben es veies retallat.
Nota de Prensa

______________________

400 persones amb discapacitat participen al taller de l'Auditori 'Un matí d'orquestra'Aquest projecte es desenvolupa després de cinc anys apropant la música als col·lectius més vulnerables i en risc d'exclusió social a través del programa d'assistència a concerts l'Auditori Apropa Cultura.


Dossier de Prensa

______________________

Feaps reclama que no retallin els ajuts als treballadors amb discapacitat intel·lectual


Fátima BáñezEl president del moviment associatiu d'abast estatal que representa persones amb discapacitat intel·lectual o del desenvolupament i les seves famílies (Feaps), Juan Cid, ha enviat una carta a la ministra d'Ocupació i Seguretat Social, Fátima Báñez, reclamant que es mantingui l'increment dels ajuts sobre el salari mínim interprofessional per a les persones amb més dificultats a l'hora de trobar feina.

El president de FEAPS, Juan Cid, ha enviat una carta a la ministra d'Ocupació i Seguretat Social, Fátima Báñez, reclamant la permanència de l'increment dels ajuts sobre el salari mínim interprofessional per a les persones amb més dificultats d'ocupabilitat, en línia amb les reivindicacions plantejades des del Comitè de Representants de Persones amb Discapacitat (CERMI).

- NP Feaps carta a F. Bañez

______________________


Més de 14.000 persones clamen a Barcelona per defensar els llocs de treball de les persones amb discapacitat


foto genèrica 20MTreballadors, famílies afectades, entitats, representants polítics, sindicals i institucionals han intervingut aquest matí a l'Arc de Triomf de Barcelona en contra de la retallada dels pressupostos del Govern Espanyol.


______________________

La Vanguardia
16 de maig de 2012

Unos médicos de Lleida viajan a China para encontrar padres a niños especiales

Los orfanatos chinos sólo reconocen a los huérfanos que creen que están sanos | Los futuros padres tienen la seguridad de un diagnóstico hecho por profesionales | El paso lo ha dado Afac, asociación que sufragará el coste de los reconocimientos
______________________

Conecta2, una xarxa social per a famílies
Xarxa social Conecta2Aquesta és una iniciativa de la FEAPS que neix per comunicar, compartir i mantenir en contacte a familiars de persones amb discapacitat

FEAPS ha posat en funcionament Conecta2, una xarxa social que neix per comunicar, compartir i mantenir en contacte a familiars de persones amb discapacitat intel·lectual o de desenvolupament.

L'entitat aviat distribuirà una guia per a l'ús de la xarxa.
Per a donar-vos d'alta, cliqueu aquí.

______________________

València acollirà la primera conferència internacional sobre autisme i noves tecnologies


La Primera Conferència Internacional de Noves Tecnologies per a Persones amb Trastorns de l'Espectre de l'Autisme (TEA) vol servir de punt de trobada entre aquest col·lectiu i els nous desenvolupaments tecnològics.

La Primera Conferència Internacional de Noves Tecnologies per a Persones amb Trastorns de l'Espectre de l'Autisme (TEA) vol ser un punt de trobada sobre tecnologies aplicades a les persones amb TEA, les seves famílies i els professionals que treballen en aquest àmbit, i tots aquells que en vulguin conèixer els seus avantatges. Se celebrarà a València del 6 al 8 de juliol.

Inscripció a la Conferència

______________________

El Periódico. 
25 de març de 2012


Barcelona ofereix un servei per a famílies amb fills amb discapacitat

None

El servei es va posar en marxa l'octubre passat a Sant Martí, com a prova pilot. Actualment, es porta a terme als districtes de Sant Martí i Nou Barris, i es preveu que al maig també es farà a Horta- Guinardó.

TV3. 
24 de març de 2012

Tot el barri ajuda els discapacitats

Un espai per als fills discapacitats i temps personal per als seus progenitors és el que proposa el pla municipal de Barcelona "Temps de barri, temps per a tu", que, de moment, ja es porta a terme a Nou Barris i Sant Martí. Els dos barris disposen d'una sala oberta els dissabtes amb activitats per a menors amb alguna discapacitat perquè els seus progenitors puguin tenir una mica de temps per a ells cada quinze dies.

______________________

"La Contra" de La Vanguardia. 
29 de febrer de 2012

Entrevista a Josep Martínez.


"Al final te das cuenta de que el diagnóstico no va a cambiar a tu hijo".Josep Martínez cuenta a La Vanguardia cómo es su día a día con Enric."Al evocar el dolor, se pegan también pedacitos de alegría"


______________________

Un nou joc per a què els nens donin la seva opinió

Joc per a nens per a què puguin donar la seva opinió.
Joc del pacteAmb l'objectiu de donar compliment a una de les prioritats del Govern de la Generalitat de Catalunya en les polítiques d'infància i adolescència, el Departament de Benestar Social i Família, entén fonamental l'impuls i l'assoliment del Pacte per a la Infància a Catalunya.
La proposta d'aquest pacte duu implícita la necessitat d'un compromís de tota la societat de fer passes endavant en favor de la infància per fer que guanyi centralitat i sigui més visible a la nostra societat. Cal, doncs, un gran acord en el qual participin tots els agents socials, civils, institucionals i polítics per treballar conjuntament en la seva elaboració a partir de l'experiència i del treball realitzat fins ara i d'un diagnòstic de la situació acurat i consensuat per tal de poder planificar, implementar i avaluar les diferents iniciatives.
______________________

"La Contra" de La Vanguardia. 
26 d' octubre de 2012

Entrevista a Cristina Durán y Miguel A.Giner. Papas de Laia i dibujantes. ______________________

No hay comentarios:

Publicar un comentario