Drets i deures de les famíliesTROBADA DE FAMÍLIES: “PER LA IGUALTAT DE DRETS I DEURES DE
TOTES LES FAMÍLIES”

Aquesta Trobada té la finalitat d’informar a les famílies dels resultats de l’informe “La situació de les Famílies amb persones amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament a Catalunya” així com reflexionar sobre aquelles propostes a impulsar per tal de millorar la qualitat de vida de les persones amb DID i de les seves famílies.

L’objectiu principal de la Trobada es centra en què les famílies coneguin, reconeguin i prenguin consciència dels seus drets i deures i, d’aquesta manera, puguin exigir els drets que tenen reconeguts i complir els drets que els hi corresponen.

Per tal de confirmar l’assistència i assegurar plaça preguem que les famílies
interessades ens ho confirmin via mail a cmoral@dincat.cat o trucant per
telèfon al 93.490.16.88 (preguntar per la Cristina Moral)

10.45 h Arribada i Entrega de Documentació
11.00h Inauguració de l’acte. Presentació de Dincat 
           Sra. Rosa Cadenas.  Presidenta de Dincat
           Sr. Ferran Felius. Vocal Àrea Famílies Dincat
           Sr. Pere Prat. President FAMPADI
11.20h Introducció de l’Estudi de Famílies. Síntesi de Resultats. Propostes.
           Dr. Antoni Vilà. Professor de la Universitat Autònoma de Barcelona
12.15h Debat i recull de preocupacions i propostes
13.15h Tancament de l’acte.
           Sr.Xavier Ferré. Delegat Territorial de Dincat a Barcelona

LLOC DE CELEBRACIÓ:
Espai Francesca Bonnemaison
Sala La Cuina
c/Sant Pere més Baix, 7
Barcelona
T. 93 404 90 95

DATA:
Dissabte, 6 d’abril de 2013

HORARI:
11.00h a 13.30h

______________________

Vic acollirà la quarta trobada de famílies de Dincat


El proper 23 d'octubre, la ciutat de Vic acollirà la quarta trobada de famílies de Dincat, amb el lema "Per la igualtat de drets i deures de totes les famílies".
La trobada de Vic té la finalitat d'informar a les famílies dels resultats de l'informe La situació de les Famílies amb persones amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament a Catalunya, així com reflexionar sobre aquelles propostes que cal impulsar per tal de millorar la qualitat de vida de les persones amb DID i del seu entorn més proper.
L'objectiu principal de la trobada se centra en què les famílies coneguin, reconeguin i prenguin consciència dels seus drets i deures i, d'aquesta manera, puguin exigir els drets que tenen reconeguts i complir els drets que els corresponen.
Serà la quarta reunió d'aquestes característiques organitzada per Dincat després de la de Tarragona (25 de setembre), Tàrrega (2 de juliol) i Girona (21 de maig). D'altra banda, el dia 19 de novembre tindrà lloc una nova trobada de famílies a Sant Cugat.
Es pot confirmar l'assistència per correu electrònic o per telèfon:
ogonzalez@dincat.cat .93 490 16 88 (demaneu per Olga González)

______________________
    Dincat va organitzar el passat 25 de setembre a Tarragona la trobada de Families “Per la igualtat de drets i deures de totes les famílies”


    Amb el lema "Per la igualtat de Drets i deures de totes les Famílies", la trobada tenia la finalitat d'informar a les famílies dels resultats de l'estudi "La situació de les Famílies amb persones amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament a Catalunya" així com reflexionar sobre la realitat actual de les famílies i treballar aquelles propostes que caldria  impulsar per tal de millorar la qualitat de vida de les persones amb DID i de les seves famílies.
    Durant l’acte, a on van participar més de seixanta persones, les famílies van prioritzar temes com el fet de garantir l’autonomía de les persones amb DID, garantir l’accés a l’àmbit laboral així com la Renda Mínima d’inserció,  Promoure desgravacions fiscals i la prestacions per fill a càrrec i desenvolupar serveis d’atenció d’urgencia per tal de donar resposta a situacions límits.

    ______________________

ALTA PARTICIPACIÓ EN LA TROBADA DE FAMÍLIES DE LES COMARQUES DE LLEIDA

Dincat va organitzar el passat 2 de juliol a Tàrrega una trobada per a familiars de persones amb discapacitat amb l'objectiu de treballar per la igualtat de drets.
Trobada Dincat LleidaEls temes més tractats durant la trobada de les comarques de ponent van tenir a veure amb el fet de garantir  l'autonomia de les persones amb Discapacitat Intel·lectual i del Desenvolupament (DID), l'atenció sanitària gratuïta, la qualitat dels serveis, l'accés al mercat laboral de les persones amb DID i la societat inclusiva. La trentena de persones que van assistir a la reunió van participar activament de les activitats i dinàmiques de grup que van tenir lloc al Palau dels Marquesos de Tàrrega (Urgell).
Amb el lema "Per la igualtat de Drets i deures de totes les Famílies", la trobada tenia la finalitat d'informar a les famílies dels resultats de l'estudi "La situació de les Famílies amb persones amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament a Catalunya" així com reflexionar sobre aquelles propostes que caldria  impulsar per tal de millorar la qualitat de vida de les persones amb DID i de les seves famílies. Es tracta de la segona trobada d'aquestes característiques després de la que es va fer el 21 de maig a girona.

______________________

MÉS DE 60 PERSONES PARTICIPEN A LA PRIMERA TROBADA DE FAMÍLIES DE DINCAT


Trobada Dincat Girona

Dincat va organitzar el passat 21 de maig a Girona la primera trobada de famílies amb l'objectiu que les persones amb discapacitat millorin la seva qualitat de vida i puguin assolir la plena igualtat de drets. La propera sessió d'aquest projecte se celebrarà a Lleida al mes de juliol.

Dincat va organitzar una trobada de famílies el passat 21 de maig a l'Espai Caixa de Girona, amb el lema "Drets i Deures de les Famílies amb Persones amb Discapacitat intel·lectual i del Desenvolupament". En aquesta primera reunió es va informar les famílies dels resultats de l'informe "La situació de les Famílies amb persones amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament a Catalunya" (elaborat per la Facultat de Psicologia, Ciències de l'Educació i l'Esport Blanquerna de la Universitat Ramon Llull) i es va reflexionar sobre noves propostes per tal de millorar la qualitat de vida de les persones amb DID i de les seves famílies.

      

La trobada de Girona va comptar amb la participació d'una seixantena de persones, que van escoltar les aportacions de la presidenta de Dincat, Rosa Cadenas, el vocal de l'àrea de famílies, Ferran Felius, el president de FAMPADI, Pere Prat, el professor de la Universitat de Girona Antoni Vilà i el delegat territorial de Dincat a Girona, Salvi Amagat. Durant la part final de l'acte, es van recollir les propostes i reflexions dels assistents.

L'objectiu principal de la trobada és que les famílies coneguin, reconeguin i prenguin consciència dels seus drets i deures i, d'aquesta manera, puguin exigir els drets que tenen reconeguts i complir els drets que els corresponen. Aquesta reflexió, que impulsa Dincat i que té com a protagonistes les famílies, es pretén desenvolupar com un procés dinàmic, mitjançant tres tipus d'accions: amb trobades presencials, des de la pàgina web de Dincat –que disposarà d'un apartat específic sobre el projecte– i, finalment, fent arribar les propostes dels familiars als poders públics.

Globalment, es preveu celebrar un total de sis trobades repartides arreu del territori català per tal de connectar directament amb els familiars, presentar el treball que es porta a terme des de l'àmbit de les famílies, poder debatre sobre els temes objecte d'estudi i recollir els seus suggeriments. La propera jornada es farà a Lleida la primera setmana del mes de juliol.

- Presentació Dr. Antoni Vilà. (Universitat de Girona)

______________________No hay comentarios:

Publicar un comentario