miércoles, 18 de junio de 2014

Dincat presenta la guia de salut “Quan estic malalt... escolta’m”
Quan estic malalt, escolta'm
• El document, en lectura fàcil, compta amb una sèrie d'orientacions per facilitar l'accés de les persones amb discapacitat intel·lectual i les seves famílies als serveis sanitaris i recomanacions per estar més sans.
• El llibret complementa la recent guia "La salut de les persones amb discapacitat intel·lectual: què hem de tenir en compte?" per als professionals de l'àmbit de la salut.
Després d'editar la guia de salut destinada als professionals de l'àmbit sanitari, Dincatpresenta el llibret que la complementa "Quan estic malalt...escolta'm", adreçat a les persones amb discapacitat intel·lectual i les seves famílies. El document vol ajudar-les a reconèixer i aprendre a defensar el seu dret a rebre una assistència sanitària adequada. Per això, la guia conté orientacions per fer més fàcil i còmode l'accés als serveis de salut i algunes recomanacions per estar més sans (què cal fer abans d'anar a la consulta, en el moment de ser-hi i després de la visita al metge, consells per a una dieta i uns hàbits saludables, la importància de les revisions periòdiques, etcètera).
El llibret s'ha editat amb textos en lectura fàcil i amb dibuixos de l'il·lustrador Miguel Gallardo, que en faciliten la comprensió. Les dues guies ("Quan estic malalt... escolta'm" i "La salut de les persones amb discapacitat intel·lectual: què hem de tenir en compte?") s'han presentat en un acte que va tenir lloc el dijous 12 de juny a les 16:30 a la sala d'actes Roc Boronat (C/Roc Boronat 85-91, Edifici Salvany) a Barcelona.
Els documents han estat elaborats per professionals del Servei Especialitzat en Salut Mental i Discapacitat Intel·lectual de Girona en col·laboració amb Dincat i el suport del Departament de Salut.

No hay comentarios:

Publicar un comentario