martes, 21 de enero de 2014

Dincat engega la campanya "Enganxa't als drets"



Es vol fer visible la vulneració d'aspectes relacionats amb drets essencials del col·lectiu: accés als serveis d'atenció, dret al treball, a la salut, a l'educació, a la igualtat d'oportunitats i a la vida independent i la participació.
La campanya es desenvoluparà durant tot l'any, fins al 3 de desembre (Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat), i inclourà diverses accions tant d'incidència política com social.

EnganxatLes polítiques d'austeritat aplicades per les diferents Administracions estan comportant unretrocés en els drets de les persones amb discapacitat intel·lectual o de desenvolupament (DID) i les seves famílies. Drets que ja s'havien guanyat, però que s'estan veient severament afectats, i drets que encara estaven en ple procés de consolidació i que són essencials per continuar avançant cap a la igualtat d'oportunitats i la plena inclusió social. En definitiva, drets recollits en la Convenció de Drets de Nacions Unides i en la legislació catalana i espanyola.
Actualment, les retallades estan contribuint al deteriorament de la qualitat de vida del col·lectiu i dels seus familiars, que tenen greus dificultats per accedir a determinats serveis i suports indispensables per a una vida digna, autònoma i inclusiva. A més, les mesures d'austeritat no estan permetent que el sector creixi i s'adapti a les necessitats de les persones que no poden ser ateses correctament en funció del seu moment vital.
Davant aquest context, Dincat ha posat en marxa "Enganxa't als drets. Defensar-los és reconèixer les nostres discapacitats", una campanya que vol fer visible la vulneració d'aspectes relacionats amb els drets del col·lectiu i que reclama a les Administracions que prioritzin en polítiques socials i que aquestes vagin acompanyades amb partides pressupostàries que en respectin el seu compliment.
A través d'aquesta iniciativa, Dincat impulsarà accions i iniciatives d'incidència social i/o política i de visibilitat pública (accions reivindicatives, de sensibilització i conscienciació, de formació, d'impacte en els mitjans de comunicació, etcètera) per donar a conèixer quins són els drets vulnerats i com les polítiques d'ajustos estan anant en detriment del benestar i la qualitat de vida de les persones amb DID i les seves famílies.
És per aquest motiu que la campanya es vol centrar en la defensa de determinades qüestions relacionades amb els següents drets i que us resumim de manera breu:

No hay comentarios:

Publicar un comentario