lunes, 29 de septiembre de 2014

Dincat garanteix la prestació dels serveis, tot i l’impagament als recursos residencials, però alerta de les greus tensions de tresoreria
Les entitats de Dincat atenen més de 2.000 persones amb discapacitat intel·lectual o del desenvolupament a llars-residències i residències a tot Catalunya.
• Dincat recorda a la Generalitat que l'impagament provoca unes tensions de tresoreria greus per a unes entitats colpejades per les retallades i que, el mes que ve, han de fer front a pagaments d'impostos.
ImpagamentICASSresidenciesweb• La federació adverteix que un nou impagament podria acabar repercutint en la qualitat i continuïtat dels serveis.
Dincat, la federació catalana de les organitzacions de la discapacitat intel·lectual a Catalunya, garanteix que les seves entitats continuaran prestant serveis a les més de 2.000 persones amb discapacitat intel·lectual o del desenvolupament que són ateses en llars-residències i residències, malgrat l'impagament parcial de la mensualitat de setembre per part delDepartament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya.
Dincat recorda, però a la Generalitat, que l'impagament provoca unes tensions de tresoreria greus per a unes entitats que encara pateixen els efectes de les retallades en diversos àmbits (serveis socials, treball i educació) i que aquesta situació es produeix just en un moment delicat perquè, en les pròximes setmanes, les entitats han d'abonar el pagament de diversos impostos (IVA i IRPF), corresponents al trimestre en curs, i han de pagar les nòmines dels treballadors. A tot això, cal sumar les dificultats que tenen les organitzacions socials i sense ànim de lucre per obtenir finançament dels bancs.
Dincat confia que la Generalitat farà efectiu el pagament restant al més aviat possible i adverteix dels efectes que tindria un nou impagament per al sector, tant per als treballadors com per a les persones que estan sent ateses per aquests professionals en recursos assistencials bàsics per a la seva qualitat de vida.

No hay comentarios:

Publicar un comentario