lunes, 29 de septiembre de 2014

SAS-DI: nou servei d’atenció en sexoafectivitat de Dincat

SAS-DIDincat desenvolupa aquesta iniciativa conjuntament amb la Fundació Vicki Bernadet i Aspanin. El servei està dirigit a persones amb discapacitat, les seves famílies i a professionals. L'objectiu és que les 3 entitats coordinin accions conjuntes en l'assessorament i les intervencions de tipus formatives i socioeducatives.
El servei està subvencionat per l'Ajuntament de Barcelona i el Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat.
Dincat, conjuntament amb la Fundació Vicki Bernadet i Aspanin, han posat en marxa el SAS-DI, un nou servei d'atenció i assessorament en sexoafectivitat per a persones ambdiscapacitat, les seves famílies i per als professionals que treballen en aquest àmbit. El principal objectiu és que les 3 entitats coordinin accions conjuntes en l'assessorament i la intervenció de tipus formatiu i socioeducatiu.
Tenint en compte la complexitat d'aquesta qüestió, per a les 3 entitats és essencial oferir eines que garanteixin una correcta educació en sexoafectivitat i en centrar tots els esforços en la prevenció, la detecció i la intervenció en relació als abusos sexuals. Les úniques dades oficials són d'un informe del Parlament Europeu de l'any 2004. El document afirma que un 80% de les nenes i dones amb discapacitat són víctimes de maltractaments i que tenen una probabilitat quatre vegades superior de patir situacions d'abús sexual respecte una persona sense discapacitat.
Dincat col·labora des de principi d'any en l'elaboració d'un protocol d'actuació per a situacions de maltractament, que està liderat pel Departament de Benestar Social i Famíliaperò que implica de manera transversal altres conselleries com la d'InteriorSalutEmpresa i OcupacióJustícia i Ensenyament. El protocol -que s'inclou dins el pla de Govern 2013-2016- vol ser un document de referència en la prevenció, acció i coordinació en casos de maltractament en persones amb discapacitat, com ja n'hi ha per a altres col·lectius vulnerables com la infància o la gent gran. En paral·lel, també s'està fent un treball de recerca sobre abús sexual i altres formes de violència que afronta el col·lectiu per conèixer l'epidemiologia de la victimització.
El servei del SAS-DI està subvencionat per l'Ajuntament de Barcelona per a persones o entitats que són de la ciutat i pel Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat per a aquelles demandes de persones de la resta de Catalunya.
Contacte SAS-DI
Dincat: Israel Belchi ibelchi@dincat.cat 93 490 16 88
Fundació Vicki Bernadet: Laia Alamany programapad@fbernadet.org 93 318 97 69

Més informació

No hay comentarios:

Publicar un comentario