viernes, 30 de enero de 2015

"Jo veig el que tu no veus". L'art des de l'autisme a Caixaforum

CaixaForum Barcelona acollirà, del 4 de febrer al 25 de maig, l'exposició "Jo veig el que tu no veus", una iniciativa de la Federació Catalana d'Autisme i Asperger (FECAA) quevol sensibilitzar la societat sobre l'excepcional talent artístic de moltes persones amb Trastorns de l'Espectre Autista (TEA) o altres trastorns de personalitat. Alhora, ha estat una ocasió única per a la cohesió i intercanvi d'experiències de les diferents entitats que integren la federació.

La mostra consta, d'una banda, d'unes 25 obres d'usuaris (nens i adults) dels diferents centres catalans de la FECAA. D'una altra banda, d'unes altres 25 que l'any 2009 ja es van exposar amb èxit a la prestigiosa exhibició d'art contemporani Documenta de Kassel, en una exposició que duia el mateix títol que la mostra catalana. En aquella ocasió, les obres eren d'artistes alemanys adults amb diversos trastorns de personalitat, sobretot autisme, Asperger i TDAH.

En l'exposició, que després de Barcelona es traslladarà al CaixaForum de Madrid, es podran veure exemples del costum dels artistes per reproduir el món amb fidelitat, per repetir elements o per representar la realitat per mitjà de nombres i paraules.

L'exposició té com a comissaris Clara Laguillo i l'il·lustrador Miguel Gallardo, que anys enrere protagonitzà el llibre il·lustrat "María y yo" i el posterior documental. La mostra ha comptat amb la col·laboració de l'Obra Social 'La Caixa', d'Autisme Alemanya i del també alemany AKKU (Autisme, Art i Cultura), així com dels diferents centres de la FECAA.

Paral·lelament a l'exposició s'han organitzat diverses activitats: El cicle de projeccions Un món invisible (amb els documentals '¿Qué tienes debajo del sombrero', "Poca vergonya" i "Mary and Max"), el cicle de conferències "Un altre imaginari. Creació plàstica i autisme", taules rodones i tallers de dibuix i pintura.

Programa

No hay comentarios:

Publicar un comentario