jueves, 22 de enero de 2015

Noves deduccions fiscals per a famílies amb persones amb discapacitat
Deduccions fiscals 2015
La principal novetat és que hi ha una deducció de 1.200 € anuals per a persones que tenen un familiar amb discapacitat a càrrec, ja sigui ascendent o descendent.
• L'abonament de les deduccions es pot demanar per avançat.
El Govern central ha aprovat una sèrie d'avantatges fiscals que beneficien les famílies nombroses o les famílies amb persones amb discapacitat. Els requisits per accedir a aquestes deduccions fiscals són: tenir el títol de família nombrosa o el certificat oficial del grau de discapacitat del descendent o ascendent.
La principal novetat d'aquesta nova reforma fiscal és l'aplicació d'una deducció de 1.200 € anuals per a persones que tenen un familiar amb discapacitat a càrrec, ja sigui ascendent o descendent. A continuació, detallem les deduccions aprovades:
• Família nombrosa: 1.200€ anuals. S'entén com a família nombrosa a aquella amb dos fills o més, sempre i quan un tingui discapacitat o estigui incapacitat per treballar.
• Família nombrosa en categoria especial: 2.400€ anuals. Com a categoria especial s'entén a aquella família que té 5 fills o més. Cal considerar que el fet de tenir un fill ambdiscapacitat o incapacitat per treballar computa com a 2 per al càlcul de categoria de família nombrosa.
• Descendent amb discapacitat: 1.200€ anuals per cada descendent. La persona ambdiscapacitat ha de conviure amb els pares i ha de tenir unes rendes no exemptes que no superin els 8.000€ a l'any.
 Ascendent amb discapacitat: 1.200€ anuals per ascendent. La persona amb discapacitat ha de conviure en el nucli familiar i ha de tenir unes rendes no exemptes que no superin els 8.000€ a l'any.
És important destacar que es pot sol·licitar el cobrament de 100 euros mensuals en concepte d'avançament de la deducció fiscal o es pot reduir l'import que correspongui quan es faci la declaració de la renda.
 Es poden demanar les deduccions a partir del:
7 de gener: via electrònica o telefònica.
3 de febrer: de manera presencial a una oficina de l'Agència Tributària.

No hay comentarios:

Publicar un comentario